lördag 23 april 2016

Besök på husfabriken i Eksjö



Medan slipningen av plattan slutfördes i onsdags, satte vi oss i bilen för en roadtrip till Eksjö. Checkade in på Stadshotellet, åt en god middag och flanerade runt i den fina trädstaden. Ni som känner mig eller har hängt med på bloggen från början vet hur svag jag är för gamla hus :) och i Eksjö finns det gott om dom i alla möjliga gammeldags kulörer, utsmyckningar, sneda och vinda och en del med mysiga innergårdar. 

Klockan 09.00 stod vi förväntansfulla på Eksjös huvudkontor och blev väl mottagna av fabrikschefen Rickard. Han visade oss runt och det första vi såg i lastningshallen var bl a vår tvättstugevägg på en vagn färdig för lastning. 

FAIL! Jag fotade massor både i fabriken och i stan men råkade tyvärr radera en massa bilder från vårt besök. Som tur är missade jag delete-knappen på dom viktigaste bilderna, dom på VÅRA väggmoduler på fabriksbandet. Det är jag väldigt tacksam för! 
Eksjöhus bygger 7-8 st hus i veckan. Även om dom har moderna maskiner, görs en hel del för hand för att bibehålla kvaliteten. Eftersom trä är ett levande material fungerar det inte alltid bra med datoriserade maskiner för alla moment. I avdelningen där all utsmyckning görs, så som snickarglädje, specialfönster, verandor m m, används fortfarande maskiner som funnits med nästan från början då Eksjöhus startade. Dom tickar och går utan problem, nytt är inte alltid bäst. 



Vårt ordernummer: 43636





















Vår ytterdörr! :)

Pierre hälsar välkommen in





















Stadshotellet i Eksjö




























Som sagt, råkade raderade flera bilder men rekommenderar varmt ett besök i den här fantastiska stan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar