fredag 3 juni 2016

Myror, fåglar, getingar, katter och ett hus till salu

För några dagar sedan levererades takpannorna och i tisdags kom en snickare.
Ja, ni läste rätt - äntligen börjar det hända lite igen. Känns roligt efter en månads stiltje.

Trots att myror, fåglar och getingar letat bo under vårkanten, verkar det som huset har klarat sig bra. Vad jag däremot är lite orolig över är att grannens katt har varit inne.
Hon tog sig in via byggnadsställningen och hoppade in under takfoten där det varit öppet tills nu. Man kan ju hoppas att hon bara varit nyfiken och inte sett en gigantisk kattlåda framför sig. Vill ju inte ha en otrevlig överraskning när värmegolvet slås på.

Eftersom det är en byggarbetsplats har vi inga nycklar så vi kunde inte gå in tidigare och kolla. Såg dock inget nu när vi kom in så hoppas på det bästa.

Som jag skrivit tidigare, var det flera saker vi tog hänsyn till vid val av husmodell.
Utöver vår egen smak, hur det passar in på tomten och i området, att det skulle vara ett enplanshus för att inte skymma alltför mycket av grannarnas utsikt mm. 

Men hoppsan, nu ska dom sälja!
Undrar om det är vi som har ställt till det eller att det bara sammanfallit med att gubben nyss blivit pensionär och inte orkar med trädgård längre...
Nåväl, han är ändå ingen drömgranne och särskilt kul så nu kan man hoppas på nya trevliga grannar som i alla fall kan hälsa när man ser varandra :o)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar