onsdag 16 mars 2016

Schakt, fyllning och ny infart



Med en liten lucka i schemat kom dom den 10/3 och började schakta, fylla och bygga ny infart. Farbrorn (han kallas så) som kör grävmaskinen är 75 år
och hur grym som helst! Detta har han gjort många gånger, skicklig som få.

I morgon ska vi fälla ett träd och om 4 dagar är dom tillbaka och fortsätter med förarbetena inför grundläggning.

Vi såg ganska snart att vi nog vill höja huset en aning mer än vad vi redan gjort i bygglovet. Vi fick tillåtelse från kommunen på att höja med 15 cm till. Så lite marginal fanns det att ta av. Vi behöver däremot komplettera bygglovet med en relationsritning
(ett ändringstillägg för smådetaljer kan man säga). Vi fick muntligt ja vilket var bra eftersom Ove och Farbrorn var i full gång på tomten.


Vid början av schaktningen satte dom grävskopan i ett berg. Vi visste att det var där men geoteknikern och vi trodde att det inte skulle vara i vägen. Vad som döljer sig under jord vet man ju inte riktigt förrän man börjar gräva.
Huset behöver flyttas 1 meter och vi ringde kommunen. Fick inte tag i bygglovshandläggaren, så ringde kontrollansvarig för och kolla vilka marginaler man har. Han sa att vi måste ta det med kommunen. Skickade ett mail och efter bara någon timme fick vi svar att det var helt okej. Ytterligare en relationsritning till handlingarna.


I morgon ska Pierre (vilket han har längtat efter) och Farbrorn fälla en stor björk.
Ny kedja till motorsågen köptes för flera dagar sedan.










































































Berget som gör att vi flyttar huset 1 meter in på tomten






































Inviger nya infarten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar